«Він зняв свій бронежилет і вдягнув на дитину»: очевидець розповів, як загинув актор Паша Лі

Артист у перші дні військових дій, пішов захищати Батьківщину...

Паша Лі – український актор театру та кіно, дубляжу, співак та композитор. Відомий широкому загалу з фільмів «Штольня», «Тіні незабутих предків» та участі в українській версії шоу «Фабрика зірок-3». Як пише wikipedia, народився молодий та талановитий артист у Євпаторії. У нього було багато планів, можливостей та мрії. Однак звичний світ зруйнувався в один день – 24 лютого 2022 року, коли російські війська розпочали повномасштабне вторгнення в Україну.

Паша Лі в перші дні військових дій, пішов захищати Батьківщину. «Справжній художник як у справі, так і у душі. Він був хоробрим солдатом» - говорять про артиста друзі, колеги та просто знайомі.

Життя 33-річного Паші обірвала російська куля 6 березня 2022 року в Ірпені, коли він допомагав евакуюватися людям.

«Він допомагав дітям вибратися з житлової будівлі під час евакуації людей із Ірпіня. Тієї самої евакуації, яку зірвали рашисти, стріляючи по мирних жителях. Паша зняв свій бронежилет і надягнув його на дитину, яку ніс на руках. Ворожа куля обірвала його життя», - розповів bomba.co один з учасників територіальної оборони Ярослав Бевзюк, який запам'ятав цей жахливий момент назавжди.

За два дні до загибелі, Паша Лі опублікував фото в Instagram про будні солдатів і написав:

«За останні 48 годин з'явилася можливість сісти та закинути фотографію. Нас бомблять, а ми посміхаємось. Тому що впораємось і все буде Україна. Ми працюємо!».

Героям слава!

Читайте також: