Він будував літаки для вбивць: гендиректор КБ «Сухий» звільнився з компанії та засудив війну

Невже топ-менеджер наважився піти проти режиму?..

З авіаконструкторської компанії «Сухий», яка випускає бомбардувальники Су-34, звільнився генеральний директор Юрій Слюсар. Про свій відхід та його причини він повідомив на сайті авіабудівної корпорації.

«Я приходив на посаду керівника з бажанням зміцнити російську авіаційну галузь, але навіть не уявляв собі, що літаки, що їх випускає компанія, яку я очолюю, будуть бомбити мирні райони Харкова», – каже Слюсар.

Крім того, Слюсар заявив, що не поділяє рішень, які зараз виходять із кабінетів керівників росії. Після публікації сайт авіакомпанії відразу ж заблокували, а російські ЗМІ повідомили про його злам та спростували звільнення. Проте експерти бачать у цьому свідоцтво про інше – гендиректор справді звільнився.

«Звичайно, коли йде зачистка інформаційного поля, вони ж не можуть визнати, що конструктор такого рівня найбільшої державної корпорації, яка виробляє російські винищувачі-штурмовики, могла зрадити свою державу і фактично заявити про незгоду. Саме це наводить на думку, що ця історія може бути правдою», – вважає політолог Тарас Березовець.

Про біографію Юрія Слюсаря відомо небагато. Своє особисте життя керівник авіабудівної корпорації тримав у таємниці. Народився у Ростові-на-Дону, але сам – етнічний українець. Тому цілком міг засудити криваву політику путіна щодо України.

Крім морального вибору, може мати місце і більш «приземлений» варіант. Заява топ-менеджера з'явилася на 38-й день війни, коли силами ЗСУ було збито понад 140 літаків компанії «Сухий». Тому в країні, де після бліцкригу, що провалився, відкрито «полювання на відьом», кожен чиновник під загрозою бути звинуваченим у провалі «спецоперації». Можливо, Слюсар зважився на превентивний удар?

Докладніше про звільнення гендиректора компанії «Сухий» – дивіться у сюжеті прямо зараз:

Читайте також: