Від дронів-камікадзе до бушмастерів: яке озброєння слід очікувати від західних партнерів найближчими днями

Союзники продовжують оснащувати нашу армію…

Українські солдати успішно розбивають супротивника та тисячі одиниць його техніки. Проте сили російських загарбників та ЗСУ нерівні, тому нашим бійцям потрібне найсучасніше озброєння, яке можуть поставити західні партнери. І поки деякі країни загрузли в бюрократичних процедурах, хтось із союзників України вже готовий озброювати нашу передову.

На сьогодні найбільший внесок у оснащення української армії зробили США. З кінця лютого оборонна допомога Америки становила майже 2 мільярди доларів. Нещодавно Сполучені Штати затвердили Закон про ленд-ліз, який має скоротити бюрократичні тяганини. Так, адміністрація Байдена направить в Україну в рамках військової допомоги близько 12 тисяч одиниць протитанкових і 1400 зенітних систем, а також унікальні безпілотники-камікадзе.

Ще одним лідером із постачання зброї в Україну в останній місяць стала Великобританія. З початку війни вона вже відправила понад 10 тисяч протитанкових ракет, а найближчим часом обіцяє надати нам артилерію великої дальності, системи протиповітряної оборони та протикорабельні ракети.

Після звернення Володимира Зеленського до австралійських парламентарів, ті за один день укомплектували та відправили 20 бронетранспортерів Bushmaster ціною 38 мільйонів доларів.

Докладніше про озброєння, яке мають поставити західні партнери – дивіться у сюжеті прямо зараз:

Читайте також: