Вчені шукають жінок, згодних на пологи в космосі

Компанія SpaceLife Origin планує народження першої позаземної дитини. Наразі вчені розшукують жінок, які погодяться на такий експеримент.

Дослідники з одного із наймасштабніших проектів по колонізації Сонячної системи SpaceLife Origins шукають жінок-добровольців, згодних на пологи далеко від Землі. Вчені вважають, що для здійснення масштабних планів по заселенню інших планет, необхідно знати, як космос впливає на різні аспекти людського тіла.

Експеримент планують провести в 2024 році. Якщо все пройде успішно, то вперше в історії нашої планети народиться позаземна дитина. Пошук добровольців стартує в 2022 році.

Якщо людство хоче стати міжпланетним видом, необхідно зрозуміти, як розмножуватися в космосі.

Кіс Малдер, засновник і генеральний директор SpaceLife Origin

До пологів в 2024 році компанія проведе кілька попередніх тестів. Зараз вчені займаються розробкою «космічного інкубатора для ембріонів»: в нього планують помістити людську сперму і яйцеклітини і відправити в космос в 2021 році. Щойно інкубатор опиниться в космосі, яйцеклітини будуть запліднені і почнеться розвиток ембріона. Через чотири дні після запуску апарат повернеться на Землю, де запліднені яйцеклітини штучно введуть в порожнину матки, а потім чекатимуть пологів у призначений термін.

Через три роки після тестів одна або кілька вагітних жінок відправляться в космос, де вони народять першу форму життя далеко від рідної планети.

Під час 24-36-годинної місії жінка народить в 400 кілометрів над Землею у супроводі навченої медичної команди світового рівня, – говорить представник компанії. – Ретельно підготовлений і контрольований процес, подібний до земних стандартів для матері і дитини, знизить всі можливі ризики.

SpaceLife Origin зазначає, що цей експеримент не з дешевих. Компанія стверджує, що одне лише зачаття ембріона в космосі може коштувати близько п'яти мільйонів доларів, а народження і того більше.

Джерело: naked-science