В Індії розкопали ювелірну фабрику древньої цивілізації, віком 5 000 років

Це стало сенсаційний археологічним відкриттям…

Археологічна служба Індії (ASI), яка протягом останніх 32 років працювала в Ракхігархі в штаті Хар’яна, зробила одне з найбільших відкриттів в історії свого існування. Дослідники розкопали 5000-річну фабрику з виготовлення ювелірних виробів, пише видання India Today.

На місці розкопок знайшли мідні та золоті прикраси, які були приховані тисячі років.

Також в Ракхігархі виявили кладовища, що пояснює віру цивілізації в життя після смерті. І розкопали тисячі глиняних горщиків, царських печаток і дитячих іграшок.

«Можна сказати, що люди Рахігархі були предками людей Хастінапура, і завдяки цьому культура отримала розвиток і імпульс», - сказав один із генеральних директорів ASI доктор Санджай Манджул.

Ракхігархі — це село, яке належить до цивілізації долини Інду. Воно розташоване в районі Хісар у штаті Хар’яна. Археологи виявили там структуру будинків, кухонний комплекс та ювелірну фабрику. Це свідчить про те, що це місце було важливим торговим центром. Відкриття, зроблені в ньому, ще раз підтверджує важливість археологічних досліджень для розуміння нашого минулого та культурної спадщини.

Читайте також:

Фото: India Today/Varun Sinha