В іклах древніх левів-людожерів знайшли залишки волосся людей: нові дослідження розкрили деталі їхнього раціону

Рештки тварин зберігаються в музеї Чикаго…

У 1898 році пара левів-людожерів тероризувала табір у Кенії, вбивши щонайменше 28 людей. Їхні жахливі вчинки увіковічені у фільмі 1996 року «Привид і темрява». Однак навіть через більше ніж століття після смерті ці леви залишаються об'єктом досліджень.

Як пише видання iflscience, нещодавнє геномне дослідження дало можливість детальніше дізнатися про раціон левів з Цаво, які стали відомими людожерами. Вчені проаналізували зуби «людожерів з Цаво», що зберігаються в Музеї природної історії Філда в Чикаго. Виявилось, що у їхніх іклах залишилося волосся людських жертв разом із волоссям інших тварин.

«З розвитком біотехнологій з'являються нові джерела інформації про минуле. Наші результати не лише дають уявлення про екологію левів, але й дозволяють краще зрозуміти їхній раціон», - зазначив Ріпан Малхі з Університету Іллінойсу.

Дослідження, опубліковане в журналі Current Biology, також показало, що окрім людей, леви харчувалися жирафами, антилопами гну, водяними козулями та зебрами. Антилопа гну стала справжньою несподіванкою, адже ця тварина не є місцевою для регіону Цаво.

«Це може означати, що леви з Цаво подорожували на значні відстані або ж антилопи гну мігрували в цей регіон», - зазначила Аліда де Фламінг, одна з дослідниць.

Читай також:

Фото: Field Museum of Natural History in Chicago