Українські військові за день роблять тисячі пострілів з артилерії: за даними НАТО, день війни в Україні – це місяць або більше в Афганістані

Вже 277 днів триває запекле протистояння українських воїнів російській орді…

Вже 277 днів триває запекле протистояння українських воїнів російській орді. За даними НАТО, наші захисники роблять тисячі пострілів з артилерії на день, у той час як сили НАТО в Афганістані випускали по 300 снарядів за добу. Таку статистику наводить РБК-Україна з посиланням на The New York Times.

«За словами представників НАТО, кількість використовуваної артилерії в Україні приголомшує. В Афганістані сили Північноатлантичного альянсу могли випускати по 300 артилерійських пострілів на день і не турбуватися щодо протиповітряної оборони», - йде мова у матеріалі.

Але Україна може робити тисячі пострілів на день та відчайдушно потребувати систем ППО від російських ракет та безпілотників іранського виробництва.

«День в Україні – це місяць або більше в Афганістані», - сказала експерт з оборони в Європейській раді з міжнародних відносин Камілла Гранд.

Проте, незважаючи ні на які труднощі, загрозу життя, часткову відсутність необхідного озброєння наші українські непереможні воїни не лише захищають українські території, але й відвойовують ті, які ворог тимчасово взяв під свій контроль. А найближчими тижнями темп військових операцій на фронті в Україні ще й прискориться вважають в Інституті вивчення війни (ISW).

Наразі через несприятливі погодні умови для ведення війни, просуватися на фронті нашим захисникам важко. Проте у звіті ISW за 26 листопада йде мова, що за прогнозами погоди найближчими тижнями буде підмерзання ґрунту, а відповідно, й зросте можливість просування. Достеменно невідомо, наскільки війська з обох сторін готові до цього.

Читайте також: