Україні передадуть танкові мостоукладачі Biber: характеристики та особливості машини

Продовжуємо ділитися гарними новинами…

Продовжуємо ділитися гарними новинами. Після ракет дальністю понад 300 км, танків Т-72, САУ PzH 2000 до України приїдуть і незамінні помічники у бойових умовах танкові мостоукладачі Biber. Цю техніку можна використовувати для подолання води або перешкод у бою. Про передачу 16 машин, які у бойових умовах наводитимуть переправи, повідомило Міністерства оборони Німеччини у Twitter:

«Для подальшої підтримки України сухопутних військ міністр Ламбрехт ухвалила рішення доставити пакет із 16 броньованих мостоукладачів Biber».

Як пише у Вікіпедія, танковий мостоукладач Biber ще називають «Мостовим танком». Це спеціальний танк, броньована інженерна машина (мостоукладач) на базі танкового шасі, що призначається для транспортування, а також встановлення та зняття за допомогою вбудованих механізмів мостової конструкції в бойовій обстановці з метою забезпечення просування танків та інших бойових машин .

Усі робочі операції виконуються машиною дистанційно, без необхідності виходу екіпажу. Мостова конструкція танкових мостоукладачів в залежності від конкретної моделі машини може бути виконана нескладною або складною (так звані «ножиці»), суцільною або колійною. Довжина нескладних мостів досягає 10-14 метрів, складаних – понад 20 метрів. Відповідні сучасному визначенню танкового мостоукладача машини з'явилися ще міжвоєнний період, проте єдиної класифікації вони мали і позначалися як «мостові», «саперні» чи «інженерні» танки.

Читайте також: