У київській митниці хвостатий новобранець: державний орган орендував собаку для служби за 1,20 грн

Ми неодноразово розповідали про чотирилапих, які на рівні з людьми несуть віддану службу...

Ми неодноразово розповідали про чотирилапих, які на рівні з людьми несуть віддану службу. Окрім відомого на увесь світ Патрона міни шукає пес Алмаз. На службі у ДСНС є собака-водолаз Аква-Найда і просто бойовий товариш – Фауст, якого боєць Національної гвардії України зустрів під час боїв на Київському напрямку. 

А тепер новий хвостатий помічник з’явиться і у київської митниці.

«Пес породи російський мисливський спанієль з позивним «Корд» почав служити одразу. Він буде боротися з контрабандою та порушенням митних правил», - йдеться у повідомленні life.pravda.com.ua.

Але цікавий «Корд» тим, що він – орендований. На сайті закупівель Prozorro з’явився тендер на оренду службового пса. Замовником є провідний державний інспектор Київської міської митниці ДФС Сторожик Юлія Федорівна.  А єдиним учасником і виконавцем є головна державна інспекторка-кінологиня Ткачук Євгенія Володимирівна.

Київська митниця, відповідно до договору, має утримувати і годувати пса, забезпечити йому вольєр та нести витрати за медичне обслуговування. Якщо ж пес загине, кінологині мають виплатити балансну вартість пса – 8100 гривень.

Читайте також: