ТОП-5 чоловічих страхів

90% чоловіків ніколи не розкажуть про свої страхи. Не чоловіча це справа – боятися. По секрету, розповідаємо про 5 основних чоловічих страхів.

Чоловіки часто не можуть дихати на повні груди, тому що суспільство сподівається, що вони стануть успішними бізнесменами, переможцями, універсальними солдатами та вирішувачами проблем. Відповідно до сучасних соціальних маскулінних ролей, чоловіки повинні бути сильними, безстрашними, сміливими, емоційними та красивими одночасно. Це лякає чоловіків. Сьогодні поглянемо на 5 основних страхів сучасного чоловіка (повірте, сьогодні острах сексуальних невдач знаходиться у рейтингу набагато нижче, ніж навіть 5 років тому).

  • Фінанси

Фінанси – одна з головних причин чоловічого занепокоєння.

Гроші – це ключ, який відкриває багато дверей і забезпечує стабільність в цьому складному світі. Чоловіки бояться, що одного дня помилки призведуть до фінансового дисбалансу та приведуть їхні родини до боргів та бідності. Навіть ті, хто твердо стоять на своїх ногах сьогодні, усвідомлюють, що ніщо не триває вічно. Вони намагаються дивитись на це життя через призму оптимізму і приховати страх фінансових втрат десь у глибині їх підсвідомості. На жаль, це майже неможливо подолати, оскільки фінансова сфера є однією з найбільш непередбачуваних речей у житті. Труднощі, і фінансові також, трапляються у кожної людини і про це варто пам'ятати.

Одначе, якщо вам здається, що ви негайно перетворитеся на об'єкт насмішок і зневаги оточуючих, щойно виникнуть проблеми з грішми, – це психологічна проблема із самооцінкою.

  • Емоції

З самого дитинства чоловіки чують, що не повинні виражати емоції, що сильна стать не плаче і т.д. Як результат, діти починають цілковито вірити в це правило або стереотип і роблять все можливе, щоб проковтнути свої емоції.

Взагалі фраза "Ти ж чоловік" має лишитися у далекому минулому. Адже у дорослому віці чоловікам доводиться пригнічувати свої емоції, що викликає не тільки психологічні проблеми (стрес, депресія, апатія, сексуальний розлад), але і фізіологічні (серцеві напади, порушення тиску, обміну речовин). Чоловікам важко проявити симпатію, відкрити серце. Це породжує численні комплекси і призводить до самотності.

  • Зрада

Будь-яка зрада, не тільки у стосунках. Але, звичайно, саме страх, що кохана піде у ліжко з іншим, найпоширеніший.

Чоловіки ревниві, це у їх природі. І страх того, що його жінка обере іншого, – неймовірно великий. Через це у стосунках можуть виникати конфлікти. Але ревнивець ніколи не скаже жінці, що просто боїться її втратити.

Ви не пробували розібратися, чого ви, власне, боїтеся? Ви станете жертвою обману? Що близька людина відвернеться від вас? Важливо пам'ятати, що відносини, як правило, результат спільних зусиль. Як правило, зрада – не продуктивний, часто неусвідомлений спосіб другої сторони регулювати відносини зі своїм постійним партнером.

Якщо ви побоюєтеся за власну самооцінку, яка постраждає через програш іншому, то постарайтеся подивитися на ситуацію філософськи – а раптом це доля? Не порівнюйте себе із суперником. Повірте, ваші переваги і недоліки тут абсолютно ні до чого. І хвилюватися з приводу того, як зраду сприймуть оточуючі, не варто.

  • Втрата авторитету. Страх перед відповідальністю

Це схожі страхи. Для чоловіка власний авторитет (на роботі, у колі друзів, коханої, сім’ї) неймовірно важливий. «Ти невдаха!» – ця фраза для будь-якого чоловіка звучить як смертний вирок.

Часто саме через цей страх чоловік не йде на ризикові пропозиції: нова робота, стосунки, новий проект, реалізація задумів. Він боїться, що через невдачу втратить набутий авторитет, тому краще лишити все як є. Але ж будь-який успішний чоловік вам скаже, що усі помиляються, без помилок не можливо збудувати щось нове.

  • Вік

Не тільки жінки бояться старіти. Чоловіків це також стосується, хоча говорять вони про це менше. Вони більш схильні "омолоджуватися" купуючи якісь речі, граючи в комп’ютерні ігри, засиджуючись із друзями. Вони по 100 разів розповідатимуть веселі історії молодості і рідко говоритимуть про майбутнє.

Чоловіки також проходять кризу середнього віку. Це може статися в будь-якому віці, але в більшості випадків у віці від 40 до 50 років. Чоловіки бояться кризи середнього віку, тому що під час цієї критичної фази життя вони починають надто думати, аналізуючи минуле, втрачаючи інтерес до всього навколо них і це спантеличує.

Чоловіки турбуються про старість, втрату сили та привабливості. Якщо ви не хочете, щоб криза середнього віку занурила вас в тривалу депресію, пам’ятайте, що кожен рік суворого та складного життя робить вас більш досвідченим, зрілим та мудрим.

Бонус: Кумедні реальні страхи чоловіків

  • Гравідофобія – боязнь зустріти вагітну жінку.
  • Андротіколобомасофобія – страх чоловічих вух.
  • Арктофобія – страх м’яких іграшок.
  • Параурез – страх мочитися на публіці.
  • Ануптофобія – страх бути самотнім.
  • Фагофобія – страх перед ковтанням.