Таємниче послання з минулого: загадкова пляшка з повідомленням може виявитися найстарішою у світі

Якщо дата на записці є точною, то це…

Незвичне відкриття на пляжі Нью-Джерсі може встановити новий світовий рекорд за найстарішим повідомленням у пляшці. Як пише видання iflscience, це сталося напередодні Дня Незалежності, коли жителька штату, Емі Сміт Мерфі, під час прогулянки в парку штату Корсонс-Інлет виявила пляшку, частково занурену в пісок.

«Я побачила пляшку, тому що вона мала неймовірно чистий колір», — розповіла дизайнер вітальних листівок в інтерв'ю ABC7 New York.

Спочатку Емі зацікавив лише зовнішній вигляд пляшки, однак, коли вона відкрила її, то виявила всередині рукописну записку, що може стати важливим історичним артефактом.

На самій пляшці було вказано назву компанії «Barr & Brother Philadelphia». Згідно з оцінками, подібні пляшки датуються початком XX століття. Але всередині було знайдено записку з більш точними даними. Там йшлося про яхту «Нептун», що знаходилась біля Атлантік-Сіті 6 серпня 1876 року.

Емі, захоплена своїм відкриттям, ретельно дослідила архіви і з'ясувала, що компанія, згадана у записці, справді існувала наприкінці 1800-х років. Вона також знайшла підтвердження, що яхта «Нептун» була побудована у 1874 році капітаном Семюелом Гейлом, який здійснював прогулянкові рейси для пасажирів. Це дозволило припустити, що саме він або хтось із пасажирів і вкинув пляшку в океан.

Якщо дата на записці є точною, то це повідомлення може стати найстарішим із коли-небудь знайдених, перевершуючи попередній рекорд на цілих десять років. Сміт Мерфі вже подала заявку на перевірку до Книги рекордів Гіннеса, але цей процес може зайняти кілька місяців.

Таємниця, хто саме написав це повідомлення, залишається нерозкритою. Однак, Емі Сміт Мерфі не збирається зупинятись і готова продовжувати свої дослідження.

«Мені подобається розгадувати такі загадки. Це справжня пригода», — зізналась вона.

Читай також:

Фото: pexels