Чорнобильська АЕС сьогодні перебуває під контролем України: що відомо про ЧАЕС після окупації

Денис Монастирський назвав дії рф у зоні ЧАЕС ядерним тероризмом…

Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський відвідав зону відчуження, виступив на брифінгу щодо річниці трагедії на ЧАЕС та нагородив рятувальників, які несуть службу на цій атомній електростанції. Очільник МВС розповів про повернення ЧАЕС під контроль України, утримання безпеки сховищ ядерного палива й ситуацію з полоненими нацгвардійцями.

«На ЧАЕС відновили стандарти безпеки для сховищ ядерного палива. Завдяки ЗСУ, а також підрозділам системи МВС і всім, хто допомагає звільненню нашої землі від ворога, Чорнобильська АЕС сьогодні перебуває під контролем України. Світ може бути спокійним щодо того, що ми тут наведемо лад і забезпечимо стандарти безпеки сховищ ядерного палива та інших небезпечних об’єктів»,— повідомив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський

Монастирський зазначив також про те, що спеціалісти «Енергоатому» і нацгвардійці повернулися на об’єкти для виконання покладених завдань. Але багато гвардійців досі перебувають в полоні: окупанти вивезли їх на територію білорусі.

За інформацією Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки України

Читай також: