"Страшне завтра"

На каналі "2+2" проект власного виробництва "Страшне завтра", автори якого спробують привернути увагу до техногенних катастроф, які можуть статися в нашій країні найближчим часом.

Ведучий програми, Андрій Дебрін разом з експертами детально проаналізують природні та техногенні чинники, які можуть спричинити наше "страшне завтра". Розповідь ведучого проілюстрована інформаційно-графічними моделями, що наочно демонструють можливий розвиток подій.

"Страшне завтра" – це не художній фільм-катастрофа, створений, аби полоскотати нерви глядачам.  Це спроба заздалегідь окреслити проблеми, з якими країна, її окремі регіони чи великі міста можуть зіткнутися найближчим часом. Автори не претендують на істину в останній інстанції і не роблять апокаліптичних пророцтв. Вони за допомогою експертів намагаються змоделювати та спрогнозувати різні техногенні катастрофи та їх наслідки і поставити перед усіма питання:  "Чи усвідомлюємо ми ці  ризики?", "Чи готові відповідні установи та люди до боротьби з ними?".

Перші серії проекту присвячені Донбасу. Сьогодні Донецька і Луганська області, їх господарчі системи розділені між "ДНР-ЛНР" і Україною, у частині районів точаться бойові дії, зруйнована та руйнується далі інфраструктура, зруйновано або зупинено багато підприємств. Але, наприклад, закриті шахти все одно вимагають постійного технічного обслуговування – відкачування ґрунтових вод, вентиляції. Якщо цього не робити, цілому регіону загрожуватиме просідання ґрунтів, руйнування комунікацій, забруднення джерел питної води, неконтрольовані вибухи  метану. Таке завтра навіть страшно уявити, але ми повинні це робити, якщо хочемо його відвернути.

Традиції української кухні – це не лише рецепти, а спосіб життя, який передавався з покоління в покоління…
26122025
Кінець грудня — час, коли організм відверто просить паузу. Без зайвих роздумів, без складних сенсів, але з емоцією, драйвом і перевіреними історіями. 
Уявіть, що ви стоїте перед стіною, яка пам’ятає Київ ще до монгольської навали. Поки туристи штурмують популярні локації, справжній скарб ховається у затінку дерев.
На фронті кулінарія – не просто справа смаку…
Морозиво – це не просто солодке задоволення, а частина української гастрономічної історії...