Сім кроків для підтримки України: про що домовилися парламентарі після відвідування Бучі та Бородянки

Парламенти світу мають визнати війну рф проти України геноцидом…

Парламентарі-учасники об'єднання #U4U "United for Ukraine" після відвідання Бучі та Бородянки узгодили спільну заяву із закликом до наступних дій:

1. Негайного збільшення постачання всього необхідного озброєння Україні.

2. Створення міжнародного трибуналу щодо воєнних злочинів рф. Парламенти світу мають визнати війну рф проти України геноцидом.

3. Збільшення санкцій проти рф та її режиму до рівня повного торговельного ембарго, у тому числі ембарго на енергоносії.

4. Надання Україні статусу кандидата на членство в ЄС.

5. Створення амбітного європейського плану відбудови України. Парламентарії підтримують ідею, що всі країни-члени ЄС повинні взяти відповідальність за допомогу у відбудові окремих регіонів України.

6. Європейської координації швидкої модернізації гуманітарної допомоги Україні.

7. Підтримки на рівні ЄС європейських компаній, які мають торговельні відносини з Україною.

"Ми зобов’язуємося зробити усе, що можемо, щоб підтримати оборону України, змусити росію припинити свої злочинні дії та забезпечити швидку відбудову України після війни. Ми зобов’язуємося забезпечити справедливість для України та відповідальність винним за їхні злочини. Ми зобов’язуємося просувати швидкий вступ України до Євросоюзу. Українці воюють за свою мрію - бути разом з іншими європейцями у родині ЄС. І наш спільний моральний обов’язок - разом боротися за те, щоб ця мрія здійснилася", - зазначають підписанти.

За інформацією Верховної Ради України

Читай також: