Рашисти випікають паски із Z-свастикою: чому їх відмовилися святити навіть у РПЦ?

У путінській росії вже давно немає нічого святого...

24 квітня весь православний світ відзначає християнське свято Великодня. І якщо в адекватних країнах релігія – знаряддя миру та прощення, то у фашистській росії православ'я давно злилося з мілітаристською доктриною. Більше того, глава їхньої церкви відкрито благословляє армію окупантів вбивати інших людей, за що отримує зарплату з рук кривавого диктатора.

Вислужитися перед путіним вирішили й російські пекарі. В одному з магазинів напередодні Великодня з'явилися паски з латинською літерою «Z», яку використовують російські військові для маркування техніки. Вона стала символом підтримки армії окупанта серед населення росії і неофіційним символом рашизма.

Автором цих пасок став Анатолій Педашенко – директор магазину «Чайка» у невеликому містечку Шадрінськ, Курганської області. Дизайн великодніх виробів вигадував сам. Педашенко вважає, що під час бойових дій великодні атрибути прикрашаються військовою символікою, щоб підтримати солдатів і президента.

«Це моя особиста ідея. Я член російського військово-історичного суспільства, чудово знаю історію вітчизни. Вважаю, що така тематика є доречною», – заявив Педашенко в інтерв'ю російському виданню 45.ru.

У християнському світі появу таких паски вже назвали наругою над релігією. Навіть Російська православна церква, що окропила святою водою зброю агресора, відмовилася освячувати паски з літерою Z.

«Ми вважаємо, що символіка великодніх пасок має залишатися незмінною, незалежно від зовнішніх обставин. Традиційно великодні паски не мають жодних додаткових символів. На мій погляд, хлібобулочний виріб, який має відмінну від християнської символіку, такою пасхальною паскою вважатися не може. Я думаю, що не припускає освячення таких святкових виробів. Водночас, я думаю, що хлібобулочні вироби, які містять якусь символіку, мають право на існування як форма підтримки російської армії, але поза сакральним простором церков», – заявив офіційний представник Російської православної церкви Вахтанг Кіпшидзе.

Детальніше про рашистські паски – дивіться в сюжеті прямо зараз:

Loading...

Читайте також: