Путін та Лукашенко в Сочі: про що говорили диктатори на зустрічі

Зустрілися дві «самотності»...

Днями відбулася чергова зустріч президентів Білорусі та рф в російському місті Сочі. Таке спілкування двох глав країн стало вже традиційним, адже до росії, крім членів ОДКБ та КНДР, ніхто вже не літає. Крім того, у путіна є особисті претензії до Лукашенка, про які два диктатори поспілкувалися наодинці.

За словами експерта Віктора Бобиренка, путін вкотре намагався вмовити Лукашенка вступити у війну проти України. Кремлівському диктатору відчайдушно не вистачає сил, а відволікання українських військових на північному заході та можлива спроба перерізати поставки західної зброї були б дуже доречними для збройних сил росії.

«Єдине, що потрібне путіну від Лукашенка – щоб він теж почав воювати. Єдине, що потрібно Лукашенку – це не розпочати воювати», – зауважив експерт.

Нагадаємо, незважаючи на те, що немає доказів прямого втручання збройних сил Білорусі у війну в Україні, з 24 лютого Лукашенко надав територію своєї країни для дислокації та наступу російської армії. Крім того, росіяни неодноразово обстрілювали ракетами та авіацією українські міста саме з білоруського напрямку.

Про що ще спілкувалися два диктатори в Сочі – дивіться у сюжеті прямо зараз:

Loading...

Читайте також: