Придністров'я у війні проти України: як росія збирається використовувати невизнану республіку?

Кремль усвідомлює, що не досягає значних результатів у війні з Україною…

Кремль чудово усвідомлює, що не досягає жодних значних результатів у війні з Україною. Від безвиході росія стала штучно нагнітати ситуацію у Придністров'ї. Але як країна-окупант має намір використати невизнану республіку у війні з Україною? На це запитання відповів начальник ГУР Міноборони Кирило Буданов в інтерв'ю НВ:

«Придністров'я для них у військовому плані – величезна проблема. Є територія, яку вони повністю контролюють. Проте вони не мають до неї ніякого підходу. Кордон з одного боку з Молдовою, з іншого – з Україною. І хоч би як росіяни кричали, нічого серйозного вони там зробити не можуть. Ті підрозділи, які перебувають у Придністров'ї, — це і є вся їхня сила: приблизно 1,3 тис. осіб. Це російські офіційні війська у регіоні. Здебільшого вони охороняють склади у населеному пункті Ковбасне. А меншою — радіоцентр у селищі Маяк, і стоять у Тирасполі».

На думку Буданова, Придністров'я не є для нас великою загрозою, але «це фактор дестабілізації у всьому регіоні: для Румунії, для Молдови і для нас».

Слідкуватимемо за розвитком подій у сусідів. Україна переможе!

Читайте також: