Новорічне диво: українець затягнув 17-кілограмовий каяк на гору-вбивцю, аби поплавати в озері

Вогняна гора Охос-дель-Саладо настільки велика, що створила власну еко-систему…

Висота вулкана-гіганта Охос-дель-Саладо 6887 метрів і піднятися туди вже подвиг. А поплавати у найвисокогірнішому вулканічному озері взагалі наважилися одиниці і серед них наш українець-відчайдух Валентин Сіпавім. У 18 років він підкорив Ельбрус, а у 34 вперше піднявся на Еверест. Наразі чоловік – віце-чемпіон світу з льодолазіння, чотирикратний підкорювач Евересту та володар рекорду Гіннесса.

Якось товариш запропонував йому піднятися на Охос-дель-Саладо, прихопивши з собою 17-кілограмовий каяк, аби поплавати у найвисокогірнішому вулканічному озері. Лише уявіть зважитися на сходження, яке саме по собі небезпечне, ще й тягти з собою зайвий вантаж! Це – смертельно небезпечно, проте Валентин загорівся цією авантюрою.

З якими труднощами альпіністи зіткнулися на шляху? Чому за 500 метрів до кінця подорожі, команда відмовилася продовжувати сходження, на що пішов Валентин аби все ж таки встановити рекорд? І що довелося робити людям, аби поплисти найвисокогірнішим вулканічним озером на каяку? Подробиці – у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Loading...

Дивись також:

Не пропусти програму «Загублений світ» в ефірі телеканалу 2+2 з понеділка по четвер, о 16:50!