Не скорилися і перемогли: чому британці краще за інших розуміють, що зараз переживає кожен українець?

Вони пережили величезні руйнування…

Виявляється, між британцями та українцями спільного набагато більше, ніж ми могли собі уявити, пише центр протидії дезінформації України.

«Як і ми зараз, у далекому 1940-му, вони пережили руйнування інфраструктури, бомбардування житлових кварталів та блекаути. Як і ми зараз, тоді вони ховалися в бомбосховищах, проте не від російських ракет, а від німецьких авіабомб», - йдеться у повідомленні.  

Що спільного між Британією 1940-го та сучасною Україною і чому британці краще за інших розуміють, що зараз переживає кожен українець?

На зламі 1940-1941 років гітлерівські війська використовували тактику терору британських міст, які пережили жорстокі бомбардування німецькою авіацією.

Під час цинічної кривавої операції під назвою «Бліц» гітлерівський Третій Рейх за допомогою бомбардувань намагався зламати дух британців, щоб примусити їх вийти з війни.

Спочатку нацистські бомби знищували інфраструктуру: енергомережі, заводи, порти. І все не стільки для знищення військового потенціалу, скільки задля тиску на суспільство.

Після поразки цього плану нацисти взялися до терору цивільного населення і розпочали бомбардування мирних кварталів.

Але британці виявилися більш витривалими, ніж думало нацистське командування. Попри все вони щосили намагалися жити звичним для себе життям. На дахах будівель та бомбосховищ вони вирощували їжу, аби прогодуватися за жорстокої нестачі продовольства.

А ще незважаючи на сувору реальність, вони гуртувалися та святкували, щоб підтримати промені надії на краще.  

Тож щоразу, коли ви дізнаєтесь про дружню допомогу Британії, пам’ятайте: британці пережили пекло німецького бомбового терору, не скорилися і врешті – перемогли. Тому вони краще за нших розуміють, що зараз переживає кожен українець.

Читайте також: