Можливий відхід російських військ з позицій і український контрнаступ: військові експерти дали свою оцінку

Не секрет, що українські військові сили готуються до контрнаступу…

Коли він відбудеться і як проходитиме, тримається у найсуворішому секреті. У той же час у ЗМІ з'явилася інформація, що російські сили в Україні, нібито, готуються залишати займані позиції. Про це пише BILD із посиланням на видання «Нова Газета.Європа» і їхні власні джерела у російському угрупуванні військ в Україні. Так це чи ні – достеменно невідомо, проте видання наводить кілька думок військових експертів щодо ситуації на фронті.

Олександр Мусієнко, керівник Центру військово-правових досліджень:

«На багатьох ділянках фронту сьогодні фіксується зниження наступальної активності російських військ». Експерт вважає, що, вичерпавши наступальний потенціал, російські війська переходять до оборонної стратегії і відходять на раніше підготовлені рубежі, адже під час невдалого зимово-весняного наступу російської армії чимала її частина створювала укріпрайони і лінії оборони.

Олег Жданов, український військовий експерт:

«У мене інша інформація. У Бахмут заходить 98-а дивізія вдв мо рф. Начальник генштабу мо рф валерій герасимов збирає свою стару команду та повертає раніше знятих з посад генералів, включаючи олександра лапіна (начальник штабу сухопутних військ мо рф). Про жодні відходи не йдеться. Інтенсивність бойових дій падає через бездоріжжя».

Роман Світан, український військовий експерт:

«Зараз ми лише спостерігаємо початок підготовки ЗСУ до наступальних дій. А саме — «пропалювання» нашими РСЗВ та артилерією російських військ на півдні. Вчора обстріляли новими далекобійними ракетами для HIMARS об'єкти в Мелітополі. До кінця місяця ця робота має бути закінчена. Тоді й розпочнеться основна дія!».

Читайте також: