Мессі вшосте отримав «Золотий м'яч»

Як це – бути найкращим?

2 грудня знаменитий нападник «Барселони» Ліонель Мессі знову став володарем «Золотого м’яча». Цю нагороду вручають найкращому футболісту світу за версією французького видання France Football.

Фото: FCBARCELONA.COM

Окрім Мессі, на цю відзнаку претендували нідерландець Вірджил ван Дейк із «Ліверпуля» та португалець Кріштіану Роналду з «Ювентуса».

«Золота» нагорода стала для Ліонеля шостою в його кар’єрі. Раніше він здобував титул найкращого у 2009, 2010, 2011, 2012 та 2015 роках. До слова, за кількістю м'ячів він обійшов Роналду – у того їх 5.

Фото: FCBARCELONA.COM

Нагадаємо, що торік найкращим футболістом став хорват Лука Модрич із «Реала». І це вперше за 10 років, коли хтось зміг вирвати перемогу в номінації у Мессі чи Роналду.

Фото: FCBARCELONA.COM

Також в Парижі обрали найкращого молодого гравця. Ним став 20-річний захисник збірної Нідерландів та «Ювентуса» Маттейс де Лігт, минулий сезон якого пройшов в «Аяксі».

«Золотий м`яч» серед жінок отримала капітанка збірної США Меган Рапіно, яка цього року разом зі своєю командою виграла чемпіонат світу з футболу.

Гіфка: Giphy.com

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  1. Шевченко розповів, яку команду очолить після збірної України
  2. Вчені ошелешили: Про що свідчать селфі зі спортзалу
  3. З’явився перший тизер нового «Джеймса Бонда»