Макарівський «Хатіко»: собака чекає на господарку, яка вже ніколи не повернеться додому

Російські окупанти били, ґвалтували та вбили жінку…

На фото собаки, який сидить на ґанку будинку і вдивляється у кожного перехожого, в надії побачити свою господарку, неможливо дивитися без сліз. Адже тварина ще не знає, що жінку безжально били, ґвалтували, а потім вбили російські окупанти.

Про цю історію написав колишній Народний депутат України Антон Геращенко. Сталася вона у Макарові. Тетяна Задорожняк проживала там з 2012 року з чоловіком та псом породи акіта-іну на прізвисько Ріні. 16 березня 2017 року жінка поховала свого чоловіка, його забрала хвороба. Рівно через три роки 15 березня її саму безжально вбили окупанти.

На фото Тетяна зі своїми похресниками

Тетяна саме чекала на подругу вдома, аби спробувати залишити Макарів і переїхати у більш безпечне місце. Проте замість товаришки на порозі з’явились «русскіє визвалітелі». Один із окупантів вивів її до сусіднього будинку, де ґвалтував, а потім жорстоко зарізав.

Ніхто не знає скільки днів мучили жінку. Їй не могли прийти на допомогу, бо місцевих жителів збирали та замикали у підвалах по кілька людей, а тим, кому вдалося залишитися вдома, не можна було навіть підійти до вікон – одразу лунала автоматна черга. Пізніше люди розповіли, що ґвалтівника вбили, а Тетяну поховали на подвір'ї цього ж будинку.

Минув майже місяць зі смерті жінки, а вірний пес досі на неї чекає і нікого до себе не підпускає. Волонтери сподіваються знайти йому нову родину, яка готова зіткнутися з усіма складнощами у догляді.

Читайте  також: