Дрон-камікадзе із можливістю повернення: в Укроборонпромі розповіли про новий український ударний БПЛА

Наразі він знаходиться на стадії випробування…

Росія прагнула знищити нашу оборонну спроможність, але за десять місяців війни лише стимулювала західних партнерів передавати нам все більше і більше зброї, а саму Україну – стрімко розвивати оборонне та ударне виробництво. Днями ми повідомляли, що українські безпілотники з дальністю польоту до 1000 км можуть атакувати навіть Москву. Проте, як виявилося нещодавно, крім цього ударний дрон-камікадзе буде з можливістю повернення. Про це в інтерв'ю «Радіо Свобода» розповів представник Укроборонпрому, керівник проєктів Олег Болдирєв.

 «Ми, українці, дуже жадібні люди. У нас будуть камікадзе із можливістю повернення, - зазначив він і додав, що український БПЛА наразі вже на стадії випробування – Він уже є. Я назвав би його «нульовим пацієнтом». Машина літає, машина зараз проходить навчання».

Новий український дрон частково складається з іноземних комплектуючих. Проте, за словами Болдирєва, «зібрати, покласти все у планер, подружити, створити програмне забезпечення, яке обслуговуватиме безпілотник, пов'язати його з наземною станцією і потім поборотися з РЕБ – це українське».

Читайте також: