Ціни злетіли на 50%, а то й на 100%: у росії різко подорожчала побутова техніка

Тепер речі доведеться прати по-старому...

Мародерствуючи у Бучі, Гостомелі та інших українських містах, російські солдати особливий акцент робили на побутовій техніці та електроніці. У перехоплених вантажівках із награбованими українські бійці знаходили навіть такі громіздкі екземпляри, як холодильники та пральні машини. Адже з батьківщини до орків уже дійшла сумна звістка від дружин та матерів.

Санкції та вихід із російського ринку міжнародних компаній здорово вдарили по вартості товарів. Наприклад, ціни на пральні машини в росії вже злетіли до неба. У середньому вся побутова техніка та електроніка подорожчала на 50%, а десь навіть на 100%. Холодильників дешевше за 55 тисяч рублів вже не знайдеш, скаржаться російські покупці.

Піднялися ціни на техніку навіть китайського виробництва. Перше зростання цін було пов'язане зі зростанням курсу долара. І хоча він зараз номінально нормалізувався, ціни все одно не стануть довоєнними. Чому так виходить?

Аналітик Андрій Мокряков виділяє три фактори, що вплинули на ситуацію: численні санкції, ізоляція росії та дефіцит низки товарів, який спровокував зростання споживчих цін, зокрема на електроніку.

Майже тисяча міжнародних компаній відреагувала на повномасштабне вторгнення росії в Україну. Не залишилися осторонь і виробники побутової техніки. Компанії LG, Panasonic, Samsung, Sharp, Bosch, Sony та інші великі бренди приєдналися до санкцій та зупинили постачання до Росії. Деякі навіть зупинили роботу заводів у росії.

Докладніше про ситуацію на російському ринку техніки – дивіться у сюжеті прямо зараз:

Loading...

Читайте також: