«Це війна, а не спецоперація»: як російські командири дурять своїх контрактників, щоб втримати

У розмові з дружиною російський солдат скаржиться, що такого не було навіть у Чечні…

Росіяни автоматично продовжують своїм воякам контракти, які закінчилися ще до початку бойових дій. Коли до солдат приходить усвідомлення того, що відбувається насправді, вони протестують та хочуть відмовитися воювати. Натомість їм погрожують арештом за дезертирство.

«Вы домой вернётесь либо грузом 200, либо грузом 300, либо от семи до двенадцати (років в'язниці)», – цитує свого командира російський контрактник.

У розмові з дружиною, російський солдат, виключно «літературною мовою», скаржиться, що такого не було навіть у Чечні, і тому окупанти готові бунтувати, самовільно покидаючи службу.

«Как приедем в Беларусь, просто тупо сам билет на поезд куплю, сам домой уеду», — обіцяє дружині солдат.

Адже ще на початку лютого окупант встиг підписати рапорт на звільнення. І все ж його відправили «на навчання», пообіцявши завершити їх до 20 числа.

Натомість вже кінець березня, а вояка - в Україні, на справжній війні, яку керівництво вперто називає «спецоперацією». Тож звертається до дружини за допомогою: «Позвони в комендатуру московскую, уточни: контракт продлевается в случае войны, а это не война, это спецоперация».

Та поки росіяни шукають спосіб, як не воювати в Україні – даємо їм підказку: можете здатися у полон.

Про це повідомили у Службі безпеки України

Зупинимо окупантів! Ми обов’язково переможемо!

Читай також:

Традиції української кухні – це не лише рецепти, а спосіб життя, який передавався з покоління в покоління…
26122025
Кінець грудня — час, коли організм відверто просить паузу. Без зайвих роздумів, без складних сенсів, але з емоцією, драйвом і перевіреними історіями. 
Уявіть, що ви стоїте перед стіною, яка пам’ятає Київ ще до монгольської навали. Поки туристи штурмують популярні локації, справжній скарб ховається у затінку дерев.
На фронті кулінарія – не просто справа смаку…
Морозиво – це не просто солодке задоволення, а частина української гастрономічної історії...