Британські підводні дрони: Англія передасть Україні нове озброєння

Легкий автономний безпілотник ефективно працює на глибині до 100 м…

Великобританія пожертвує шість автономних підводних дронів для пошуку мін, щоб допомогти Україні очистити берегову лінію. Три з них будуть надані зі складу у Британії, а ще три – закуплені.

Легкий автономний дрон призначений для використання у мілководних прибережних умовах. Ефективно працює на глибині до 100 м для виявлення, визначення місцезнаходження та ідентифікації мін із використанням набору датчиків, щоб ВМС України могли їх знищити.

«Це життєво-важливе обладнання допоможе Україні зробити свої води безпечними, налагодити імпорт зерна та надасть підтримку ЗСУ у їхньому прагненні захистити свою берегову лінію та порти», - сказав Міністр оборони Великобританії Бен Уоллес.

Десятки військовослужбовців ВМС України вже розпочали навчання з управління британськими підводними безпілотниками.

«Український персонал фантастичний, і мені приємно працювати з ними та допомагати їм у їхній боротьбі за захист своєї батьківщини від агресії, від якої вони зараз страждають. Ці неймовірні, цілеспрямовані і професійні моряки повністю занурилися у завдання і досягли неймовірного прогресу і чудового рівня майстерності. Я дуже пишаюся ними та фахівцями з розмінування Королівського флоту, які проводять навчання, стоячи пліч-о-пліч, щоб виконати цю життєво-важливу навчальну місію, засновану на наших спільних цінностях і спільному зв'язку», - сказав капітан Королівського військово-морського флоту з водолазної справи та протимінній техніці Бен Вікері.

Читайте також: