«Арнольд» від Netflix: актор Шварценеггер відверто розповів про жорстоке поводження, якого він зазнав від батьків у дитинстві

Його батько був нацистським солдатом часів війни, а матір - «фанатичкою чистоти»…

7 червня на екрани вийшов документальний фільм Netflix під назвою «Арнольд», головним героєм якого став відомий американський актор та колишній губернатор Каліфорнії Арнольд Шварценеггер. Як зазначає видання dailymail, у стрічці голлівудська зірка відверто розповів про жорстоке поводження з боку батьків під час виховання його та брата.

«Наше виховання було дуже важким – батьки нас іноді жорстоко били вдома», - розповів Арнольд Шварценеггер.

Зірка «Термінатора» виріс у Талі, Австрія, разом зі своїм батьком-військовим Густавом, службовцем нацистської партії часів війни, та матір’ю, «фанатичкою чистоти», Аурелією. Батько Арнольда був нагородженим нацистським солдатом, який повернувся з війни до Австрії знущатися над своєю родиною. За словами Арнольда, крім того, що його батько-тиран мав «шизофренію», можливо, він ще й страждав від посттравматичного стресового розладу та депресії, яка проявлялася у тому, що він бив своїх дітей ременем.

«Він міг закричати о третій ранку, а ми прокидалися із калатанням серця, тому що знали, що це означає, — згадував Шварценеггер. – Він міг у будь-який момент вдарити мою матір або нас. Вдома була жорстка дисципліна. Мати нав’язливо прибирала і була переконана, що все повинно бути ідеально розставлено, інакше вона з’їде з глузду».

Про своє болісне дитинство актор розповів ще у 2004 році. Тоді у розмові з журналом Fortune він заявив:

«Мені смикали за волосся та били ременями. Однак так було і з сусідськими дітьми. Багато дітей, яких я бачив, були зламані своїми батьками, що було німецько-австрійським менталітетом. Зламати волю. Вони не хотіли створювати особистість. Це все було про відповідність. Я був тим, хто не відповідав і чию волю не можна було зламати. Тому я став бунтарем. Кожного разу, коли мене били, і кожного разу, коли хтось казав: «Ти не можеш цього робити», я казав: «Це довго не триватиме, тому що я збираюся переїхати звідси. Я хочу бути багатий. Я хочу кимось бути».

Згадуючи своє дитинство в документальному фільмі, Арнольд заявив, що його досвід дав йому поштовх, необхідний для кар’єри. 

Читайте також:

Фото: Netflix