Американські архітектори розробили проект поселення на Місяці

dezeen.com

Дивіться, як виглядатиме поселення на супутнику Землі!

50 років тому Ніл Армстронг уперше ступив на поверхню Місяця. А сьогодні людина вже готується там поселитися!

Loading...

Так, американське архітектурне бюро SOM у партнерстві з Європейською космічною агенцією та Массачусетським технологічним інститутом розробили проект постійного поселення на Місяці.

«Поселення на Місяці повинно підтримувати людське життя в умовах, не призначених для нього. Ми мали врахувати проблеми, про які на Землі люди навіть не замислюються: захист від радіації, перепади тиску і забезпечення киснем для дихання», – зауважує дизайнер Колін Луп.

Згідно з проектом, Moon Village розташовуватиметься у кратері Шеклтон на Південному полюсі Місяця. Ця територія отримує майже постійне сонячне освітлення протягом місячного року.

Фото: som.com. Вигляд поселення згори

За допомогою сонячного світла люди зможуть добувати електроенергію та займатися господарством, виготовляти їжу й інші продукти, що забезпечать життєдіяльність мешканців.

Підземні льодовики кратера стануть джерелом води. Її використовуватимуть для виробництва повітря та ракетного палива. Паливо буде затосовуватися для транспортувань та забезпечення промисловості.

Фото: som.com

Moon Village складатиметься з три- та чотириповерхових будівель. У них розташовуватимуться житлові та робочі приміщення, системи екологічного контролю та життєзабезпечення.

Комплекс буде оснащений оболонками з реголіту – вони стійкі до екстремальних температур, радіації, місячного пилу та космічних уламків.

Передбачається, що поселення самостійно забезпечуватиме себе всіма необхідними ресурсами. Moon Village стане кроком в дослідженнях Місяця та наблизить людство до вивчення Марса.

Фото: som.com