$131 млн від експорту електроенергії за два тижні: Україна перетворюється на стратегічно важливого партнера ЄС

Метою Укренерго є закріпити Україну в ролі гаранта енергетичної безпеки Європи…

Україна отримала $131 млн від експорту електроенергії за перші два тижні. Про це повідомив голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький.

«Українська електроенергія посіла друге місце в торговельному балансі після традиційно великих обсягів сільгосппродукції – ріпаку та пшениці», - передає його слова телеграм-канал Ukraine NOW

Кудрицький наголосив, що завдяки експорту електроенергії наша держава поступово перетворюється на стратегічно важливого партнера ЄС. За його словами, метою Укренерго є закріпити Україну в ролі гаранта енергетичної безпеки Східної та Центральної Європи. У той час, як через росію 70 мільйонів людей можуть вмерти від голоду

«Гостра нестача продовольства наразі спостерігається у 82 країнах світу, а однією з причин загострення продовольчої кризи у світі стало повномасштабне російське вторгнення в Україну», - заявив директор Всесвітньої продовольчої програми ООН Девід Бізл.

За його словами, це призвело до різкого зростання витрат на їжу, паливо та добрива. Також, попри розблокування транспортування українського зерна з трьох чорноморських портів, що були заблоковані росією та продовження спроб повернути російські добрива на світові ринки, існують ризики «численних голодоморія».

Читайте також: