Як конвертаційні центри "відмивають" гроші?

Люстратор 7.62. Прокляття системи

Хто керує конвертаційними центрами в Україні та скільки мільйонів заробляють ділки на фінансових махінаціях, дізнався Люстратора на 2+2.

Попри антикорупційні реформи в Україні продовжують працювати фіктивні фірми, котрі щороку грабують мільярди з держбюджету та залишаються на волі. Причина безкарності так званих "конвертів" проста: їх керівники мають "своїх" у силових органах. Найчастіше керманичі конвертаційних центрів – це депутати, які обкрадають власний народ. Так без землі, договорів та будь-яких офіційних документів у селі Криничне на Одещині фірма реалізувала рекордні врожаї, яких ніхто не бачив, та отримала мільйони. Нереальний товар за реальні гроші – і все  це за рахунок держави.

Журналіст Люстратора Валентин Ковалевський  провів власне розслідування таз'ясував, за якими схемами працює фірма-шахрай та чому прокуратура ігнорує її нелегальну діяльність? 

Чи справді нардепи своїми мандатами прикривають роботу фіктивних підприємств? Як кошти українців потрапляють у кишені спритних шахраїв? Хто зможе зупинити тіньовий бізнес в Україні?

Викриття конвертаційного центру на Одещині дивіться у програмі Люстратор 7.62 у середу, 28 вересня, о 19:20 на каналі 2+2.

Новини

Всі новини
Найкращим журналістським розслідуванням визнано матеріал журналіста програми "Люстратор 7.62" Володимира Тимофійчука - "Винний без вини?! Як судять неповнолітніх".
Чи вдасться екс-чиновнику, розкрадачу держскарбниці Олегу Бачуну відбілити свою репутацію і дібратися до вищих щаблів влади, дізнавався Люстратор. Прокляття системи на 2+2.
Поліцейські пристрасті на Буковині та приголомшлива безкарність патрульних –  у Люстраторі. Прокляття системи на 2+2.
Чому в Україні росте злочинність та як до цього причетний Кремль, з'ясував Люстратор на 2+2.
Що намагаються приховати копи, котрі стали учасниками жахливої аварії, та хто винен у смерті 21-річного хлопця, з'ясував Люстратор. Прокляття системи на 2+2.
Скільки отримують судді, котрі не виконують своїх обов'язків, і хто вкрав у громадян право на правосуддя – у програмі Люстратор. Прокляття системи на 2+2 . 
Як Україна опинились під прицілом російських спецслужб та чого коштуватиме громадянам пропаганда агресора, дізнавався Люстратор. Прокляття системи на 2+2.
Де в Україні без суду та слідства правоохоронці запроторюють невинних до в'язниці та як у новій поліцї працюють цілі "родинні підряди", з'ясовував  Люстратор. Прокляття системи на 2+2.  
Дивитись більше