Під прицілом "Люстратора": підозрюваним вінницьким поліцейським обрано запобіжний захід

Люстратор 7.62. Прокляття системи

Завдяки розслідуванню журналіста програми "Люстратор" Володимира Тимофійчука про побиття вінницькими поліцейськими затриманого водія, який вийшов 13 квітня на телеканалі "2+2" було розпочато додаткове розслідування – поліцейським обрано запобіжний захід.

Нагадаємо, на початку грудня у Вінниці двоє співробітників національної поліції Олександр Гончарук та  Сергій Швець затримали водія, якого звинуватили в керуванні у нетверезому стані. Водій відмовився "домовитися по-хорошому", та згодився на експертизу. Але у відділку поліціанти почали "вибивати" з потерпілого свідчення, а присутній дільничний інспектор Олександр Вихрист спостерігав за побиттям.

В сюжеті програми "Люстратор" було оприлюднене відео з камер спостереження відділку поліції, яке викликало суспільний резонанс, та спонукало  керівництво поліції Вінницької області розпочати додаткове розслідування, про що було повідомлено на офіційному сайті Головного управління Національної поліції у Вінницькій області.

Наразі відомо, що старшого слідчого Вінницької обласної прокуратури Івана Глодного, який займався справою про побиття, відсторонено від розслідування справи.

Колишньому поліцейському Сергію Швецю, який на початку розгляду справи звільнився за власним бажанням обрано запобіжний захід домашній арешт.

Крім того, другому поліцейському Олександру Гончаруку, якому раніше було висунуто підозру, сьогодні, 29 квітня, Вінницький міський суд обрав запобіжний захід – особисте зобов'язання, що за старим Кримінальним кодексом означало "підписка про не виїзд".

Старший інспектор Вінницького відділку поліції Олександр Вихрист відсторонений від обов'язків, і проходить по справі як свідок, та адвокати потерпілого домагаються статусу співучасника, та вже подали заяву до прокуратури з вимогою про відкриття кримінального провадження за статтею 367 "Службова недбалість".

Редакція програми "Люстратор" не зупиняється на досягнутому, та й надалі продовжує слідкувати за розглядом справи вінницьких поліцейських.

Про результати слідства журналісти доповідатимуть у найближчих випусках програми.

 

Переглянути сюжет Володимира Тимофійчука можете у випуску.

Новини

Всі новини
Найкращим журналістським розслідуванням визнано матеріал журналіста програми "Люстратор 7.62" Володимира Тимофійчука - "Винний без вини?! Як судять неповнолітніх".
Чи вдасться екс-чиновнику, розкрадачу держскарбниці Олегу Бачуну відбілити свою репутацію і дібратися до вищих щаблів влади, дізнавався Люстратор. Прокляття системи на 2+2.
Поліцейські пристрасті на Буковині та приголомшлива безкарність патрульних –  у Люстраторі. Прокляття системи на 2+2.
Чому в Україні росте злочинність та як до цього причетний Кремль, з'ясував Люстратор на 2+2.
Що намагаються приховати копи, котрі стали учасниками жахливої аварії, та хто винен у смерті 21-річного хлопця, з'ясував Люстратор. Прокляття системи на 2+2.
Скільки отримують судді, котрі не виконують своїх обов'язків, і хто вкрав у громадян право на правосуддя – у програмі Люстратор. Прокляття системи на 2+2 . 
Як Україна опинились під прицілом російських спецслужб та чого коштуватиме громадянам пропаганда агресора, дізнавався Люстратор. Прокляття системи на 2+2.
Де в Україні без суду та слідства правоохоронці запроторюють невинних до в'язниці та як у новій поліцї працюють цілі "родинні підряди", з'ясовував  Люстратор. Прокляття системи на 2+2.  
Дивитись більше