Олексій Горбунов: "Нам потрібно кіно про своїх людей"

Гвардія-2

Минулого тижня розпочалися зйомки довгоочікуваного продовження військово-патріотичної драми "Гвардія". Виконавець ролі колишнього афганця, керівника розвідгрупи відомий український актор Олексій Горбунов про українське кіно та наступне покоління.

У другій частині "Гвардії" Олексій Горбунов продовжує грати свого персонажа – досвідченого військового з позивним "Дід", який має перетворити групу новачків на справжніх бійців, які згодом будуть на передовій захищати Батьківщину. По життю актор також переймається проблемами країни, особливо української культури та мистецтва.

"Немає керівників, немає продюсерів. Є талановиті молоді актори, але їм нема на чому тренуватись, у них немає матеріалів: ані гарних п'єс, ані серіалів. Я кажу студентам театрального: "Діти, не думайте навіть лізти у серіали! Не треба, діти, вас там знищать", – ділиться Олексій Горбунов.

Актор переконаний: саме ставлення людей, які створюють фільми, до своєї справи й визначає, яким у результаті вийде кіно.

"Ми дивимось "Табу" Тома Харді, ми дивимось третій сезон "Фарго", "Твін Пікс" та "Молодого папу". Саме на цьому потрібно вчитися! Та ще на довженківських фільмах – там теж є майстри, великі актори, які вчили ще мене. Ці фільми потрібно дивитися, щоб зрозуміти, що взагалі це таке – українське кіно, – вважає відомий актор, як повідомляє Детектор Медіа. – Зараз воно починає відновлюватись. Нам потрібно кіно про своїх людей – різних, прекрасних людей. Коли вже будуть знімати серіали про Василя Ломаченка, Сашу Усика, Сашу Гвоздика? Ось таке кіно ми хочемо знімати, такі спектаклі хочемо ставити".

Прем'єра першої частини "Гвардії" відбулась на каналі 2+2 у травні 2015 року. 

Новини

Всі новини
12082022
Гвардія-2
Історія про те, як після Революції гідності Україна зіткнулася з новим ворогом - військовою агресією сусідньої держави…
18102017
Гвардія-2
Актриса Анна Топчій готується до власної прем’єри "Холодна м’ята" в Українському малому драматичному театрі.
10102017
Гвардія-2
Цікаві факти про найочікуванішу прем'єру цієї осені на 2+2.
10102017
Гвардія-2
Виконавиця ролі снайпера Нати у "Гвардії-2" поділилась враженнями від зйомок.
09102017
Гвардія-2
Український актор та режисер відверто про українське та російське кіно й політичні погляди.
05102017
Гвардія-2
Виконавець ролі "Дюка" у стрічці "Гвардія 2" розповів про складнощі та ризик на знімальному майданчику.
02102017
Гвардія-2
28 вересня відбувся допрем’єрний показ військово-патріотичної драми Гвардія-2, присвяченої трагічним подіям 2014 року на Донбасі.
22092017
Гвардія-2
Прем’єра військово-патріотичної драми Гвардія-2, присвяченої трагічним подіям 2014 року на Донбасі, відбудеться у День Захисника України в суботу 14 жовтня на телеканалі 2+2
Дивитись більше