Здатні знищити будь-який укріпрайон ворога: США підтвердили передачу Україні касетних снарядів DPICM

Гроші

Особливості та переваги цього американського озброєння…

З початку повномасштабної війни в Україні росія звикла досягати своєї мети виключно за допомогою своєї артилерії і в цьому була її перевага. Але ключове слово тут «була»! Через півтора роки дискусій та вагань Вашингтон підтвердив передачу вдосконалених касетних снарядів подвійного призначення DPICM Україні. Від цієї новини зблід навіть путін, і не дивно, тому що всього декілька таких снарядів здатні стерти з лиця землі будь-який укріпрайон окупантів.

«На один касетний боєприпас припадає десять стандартних, щоб досягти одного й того самого результату. Ці боєприпаси розлітатимуться на просто неймовірну відстань у кілька футбольних полів. Вони нам дуже потрібні», - розповів військовий експерт Іван Ступак.

Ці снаряди США створювали для можливої атаки СРСР, адже вже тоді в Америці розуміли, що перевага буде на боці противника. Тепер Україна використовує виріб, як то кажуть, за призначенням.

Характеристики касетних снарядів DPICM:

  • Залежно від начинки можуть застосовуватися як по силі супротивника, так і по техніці
  • Один боєприпас здатний накрити територію діаметром 300 м.
  • Боєприпаси можуть пробивати броню до 7 см

Використання касетних снарядів заборонено міжнародною конвенцією з 2008 року і багато країн встигли засудити такий крок Штатів. Ось тільки юридично ні США, ні Україна, закон не порушують. Як таке можливо, і як працюють касетні снаряди DPICM – дивіться в сюжеті:

Читайте також:

Новини

Всі новини
29012024
Гроші
Завдяки бойовим потужностям Paladina, українські артилеристи щодня…
21012024
Гроші
Міг-29 прославився своєю неперевершеною маневреністю…
Дивитись більше