Все засекречено, ні про що говорити не можна: росія прийняла закони, що забороняють ставити питання про мобілізацію

Гроші

Законопроект називається м'яко та ухильно «про взаємодію громадян з держорганами»…

Нова ініціативи в держдумі росії – законопроект називається м'яко і ухильно «про взаємодію громадян з держорганами». Насправді ж це – закон військового часу, який виводить спецслужби із закону про держпослуги.

«На мою думку, було прийнято більше сотні різних законів. І всі вони наближають росію до СРСР 75-80 років. Тобто все засекречено, ні про що говорити не можна. Слово «війна» - щонайменше один арешт, а при повторному залученні – це кримінальна відповідальність. Про спецслужби говорити не можна, засекречена інформація про алмази та золотовалютні резерви, тобто щоб США та Європа не могли шляхом математичних обчислень зрозуміти які статки зараз є у росії», - каже військовий експерт українського Інституту майбутнього Іван Ступак.

Жодного публічного, державного чи народного контролю більше за спецслужбами не буде. Засекречується повністю: ФСБ, служби зовнішньої розвідки та федеральної служби охорони. Також стають секретними роботи головного управління спеціальних програм президента, яка відповідає за мобілізацію в росії.

За росіянами залишають право ставити питання спецслужбам про їхню діяльність. Ось тільки відповідати вони тепер на них не зобов'язані, у тому числі про все, що стосується мобілізації. Подробиці – у сюжеті:

Читайте також:

Новини

Всі новини
29012024
Гроші
Завдяки бойовим потужностям Paladina, українські артилеристи щодня…
21012024
Гроші
Міг-29 прославився своєю неперевершеною маневреністю…
Дивитись більше