Вони знищують супротивника з неба: як працюють українські дрони-камікадзе?

Гроші

Важливо відзначити, що роблять вони це на різних дистанціях…

Українські збройні сили продемонстрували новий підхід до знищення ворожої бойової техніки, розробляючи дрони-камікадзе, які виконують свою місію безпосередньо на полі бою. На відміну від звичайних безпілотників, дрони-камікадзе не повертаються на базу після завдання. А направляють їх та стежать за маневрами оператори на землі.

Важливо відзначити, що дрони-камікадзе можуть працювати на різних дистанціях, включаючи відстані у кілометрах, а іноді навіть понад 10 кілометрів. Задля більшої ефективної роботи вони піднімаються на висоту 30-40 метрів. І хоча це не робить їх непомітними, значно ускладнює їхнє перехоплення.

«Це швидкі дрони, але якщо ти добре вмієш літати, то ти можеш його стабілізувати, повільно залетіти і літати навіть коридорами», - розповів оператор дрона-камікадзе з позивним «Пес».

Для завдання ударів, дрони-камікадзе використовують боєприпаси, такі як кумулятивні, осколкові снаряди і снаряди з ПГ (протитанковими гранатами). Ці боєприпаси здатні пробивати броню і завдавати значної шкоди бойовій техніці та піхоті.

Оператори дронів-камікадзе працюють в основному вдень, ефективно вражаючи цілі, що рухаються. Проте, головною перешкодою у роботі стали російські засоби радіоелектронної боротьби. Подробиці – у сюжеті:

Читай також:

Новини

Всі новини
29012024
Гроші
Завдяки бойовим потужностям Paladina, українські артилеристи щодня…
21012024
Гроші
Міг-29 прославився своєю неперевершеною маневреністю…
Дивитись більше