«Вони самі прибігають на евакуацію»: як українські волонтери рятують собак від жахів війни

Гроші

Вони роблять все можливе, щоб урятувати і доглядати тварин…

Сьогодні українські волонтери рятують не лише людські життя, а й життя тварин, які також опинилися у пастці війни, розв'язаною росією. Вони роблять все можливе, щоб врятувати та доглядати тварин, які опинилися у важкій ситуації через воєнний конфлікт.

Наприклад, собаку на прізвисько Рекс, волонтери вивезли з окупації. Разом з господарем він опинився на фронті, і звідти його екстрено евакуювали після нещасного випадку, коли він потрапив під колеса техніки. Рекс мав дві операції після подвійного перелому зі зміщенням, і тепер йому необхідні щоденні ін'єкції та перев'язки. Але, незважаючи на металеву конструкцію на лапі, пес веде нормальне собаче життя.

Крім того, волонтери також дбають і про інших тварин. Наприклад, під час евакуації, коли військові хотіли вивезти лише одного собаку, до них у машину застрибнув ще один і відмовлявся виходити.

«До нас потрапили дві собаки, але спочатку військові планували вивозити одного. Другий собака сам стрибнув у машину. Вони не могли його вигнати, подзвонили нам і кажуть: «Вибачте, ми домовлялися з вами на одного собаку, але у нас їх два». Звичайно ми сказали везіть обох. Як потім виявилось, ці тварини з однієї родини», - розповіла начальник відділу прилаштування тварин та надання послуг населенню КП «Центр поводження з тваринами» Єлизавета Литвиненко.

Але війна не закінчена, і виклики залишаються. Безліч собак та кішок у притулку чекають на своїх нових господарів. Але волонтери продовжують працювати попри складнощі.

Подробиці про роботу волонтерів на передовій, дивись у сюжеті:

Читай також:

Новини

Всі новини
29012024
Гроші
Завдяки бойовим потужностям Paladina, українські артилеристи щодня…
21012024
Гроші
Міг-29 прославився своєю неперевершеною маневреністю…
Дивитись більше