Волонтер із серцем воїна: мешканець Закарпаття самостійно лагодить військові дрони та робить міні-електростанції для ЗСУ

Гроші

Чоловік сподівається, що кожен на своєму місці робитиме все можливе для перемоги…

Поки військові вибивають з української землі російських загарбників на передовій, мешканець Закарпаття Євген Ульчак робить все можливе, щоб полегшити життя українських захисників на фронті. Чоловік вдень ходить на роботу, а ввечері лагодить дрони для військових, а також – робить для них сонячні міні-електростанції. Майстерню він організував у своїй крихітній кімнаті.

«Робити їх довго. Поки назбираю грошей, на одну станцію потрібно приблизно п'ять тисяч гривень. Потім поки замовлю і дочекаюся запчастин. Виготовляю десь дві станції на місяць», - каже волонтер.

Першу міні-електростанцію Євген зібрав рік тому за збігом обставин, коли дізнався, що солдатам потрібні підзарядки, і вона досі служить бійцям. Воїни знаходяться в лісовій місцевості, але навіть за мінімального сонця панель електрику видає.

«Я зайшов в інтернет, подивився скільки вони коштують і сказав – ні, пробуватимемо самі робити. Першу станцію я так і зібрав», – згадує волонтер Євген Ульчак.

Також Євген нещодавно почав ремонтувати дрони. Чоловік має інвалідність і допомога захисникам країни стала для нього сенсом життя. Він сподівається, що кожен на своєму місці робитиме те саме.

Подробиці – у сюжеті:

Читайте також:

Новини

Всі новини
29012024
Гроші
Завдяки бойовим потужностям Paladina, українські артилеристи щодня…
21012024
Гроші
Міг-29 прославився своєю неперевершеною маневреністю…
Дивитись більше