Військові навчання Китаю в акваторії Тайваню: назріває новий військовий конфлікт між країнами?

Гроші

Світові ЗМІ знову обговорюють ескалацію напруженості навколо Тайваню…

Приводом стали військові навчання Китаю, які країна провела в акваторії острова. Як заявили в Пекіні, маневри – це «відповідь на нещодавній візит глави Тайваню Цай Інвень до США» та «спроба не допустити реалізацію тайванської незалежності». Нагадаємо, що подібним чином Пекін вже реагував 2022 року, коли до Тайваню з візитом прилітала Ненсі Пелосі (на той момент – Спікер Палати представників Конгресу США). Проте, експерти стверджують, що цього разу реакція Китаю набагато агресивніша і небезпечніша.

«Я більше розцінюю ці дії як демонстраційні, які спрямовані на те, щоб показати непримиренність Китаю з питання Тайваню. Пекін завжди дуже болісно реагує на контакти уряду Тайваню з іноземними урядами. Також Китаю дуже важливо демонструвати світові, що Тайвань – це його червона лінія», - каже експерт Української асоціації китаєзнавців Дмитро Ефремов.

Як тайванські та американські, так і китайські політики у різний час висловлювалися про готовність силового сценарію політичних протиріч. Про неминучість війни Китаю та США через Тайвань у 2005 році говорив генерал американських ВМС Майк Мініхен. Експерти ж називають інші можливі дати початку конфлікту. Подробиці – у сюжеті:

Читайте також:

Новини

Всі новини
29012024
Гроші
Завдяки бойовим потужностям Paladina, українські артилеристи щодня…
21012024
Гроші
Міг-29 прославився своєю неперевершеною маневреністю…
Дивитись більше