Україна планує придбати тисячу БМП CV90: як це вплине на військові можливості країни?

Гроші

Ця гусенична бойова машина стоїть на озброєнні багатьох членів НАТО…

Україна планує купити близько тисячі гусеничних бойових машин піхоти CV90, що може мати значний вплив на військові можливості України. Вже відомо, що Чехія, Словаччина та Україна співпрацюватимуть у питаннях придбання та обслуговування БМП CV90. Також країни зобов'язалися допомагати одна одній у підготовці екіпажів, про що навіть вже підписано відповідну декларацію.

CV90 вважається однією з найкращих БМП у світі. Цю техніку почали виробляти на початку 1990-х років, але з того часу вона пережила безліч модернізацій. Сьогодні БМП CV90 стоїть на озброєнні багатьох країн НАТО в останній своїй версії. Саме таку й збирається придбати Україна.

«Головне озброєння та особливість цієї машини – 40-мм автоматична гармата Bofors. Це вкрай потужне озброєння і зенітна гармата, яка пристосована для використання на цьому БМП. Ця зброя має виключно високу балістику та точність вогню в принципі», - каже головний редактор військового порталу Defense Express Олег Катков.

Крім того, БМП CV90 може:

  • знищувати будь-яку легкоброньовану техніку
  • вести вогонь на відстані до 3 км
  • робити близько 300 пострілів за хвилину
  • може вести вогонь по живій силі противника за допомогою програмованих снарядів

Також БМП CV90 оснащені: тепловізорами, лазерними далекомірами та іншими сучасними допоміжними системами. А точність вогню у рази перевищує показники техніки росії. Ще одна перевага – чудовий штатний захист. Подробиці – у сюжеті:

Читайте також:

Новини

Всі новини
29012024
Гроші
Завдяки бойовим потужностям Paladina, українські артилеристи щодня…
21012024
Гроші
Міг-29 прославився своєю неперевершеною маневреністю…
Дивитись більше