У зброї, яку використовує рф проти України, досі знаходять швейцарські чіпи: Швейцарія допомагає кремлю обходити санкції?

Гроші

Як швейцарські чіпи потрапили до країни агресора?..

Мова йде про розвідувальний безпілотник Орлан, що корегує вогонь російської артилерії проти українських позицій. Так нещодавно телерадіокомпанія RSI заявила, що має у своєму розпорядженні відео- та фото-документи, які підтверджують цю інформацію.

«Швейцарська техніка все ще приходить на росію. Незважаючи на санкції, розслідування групи RSI підтверджує, що експорт швейцарських мікросхем і точного обладнання продовжується», - йде мова у статті на сайті RSI.

Виникає питання, як швейцарські чіпи потрапили до країни агресора? Компанія, мікросхеми якої знайшли у безпілотнику Орлан, заявила, що можливо ці чіпи демонтують зі звичайних ринкових товарів, таких як електровелосипеди та автомобілі, а потім встановлюють у зброю рф.

«Ми максимально відстежуємо усі ланцюги поставок, щоб уникнути саме такого розвитку подій. Але, якщо клієнт потім порушує наші правила, то у нас немає шансів запобігти чомусь подібному», - прокоментував ситуацію генеральний директор компанії U-blox Стефан Зізала.

Скоріш за все, як пише RSI, швейцарські чіпи потрапили до росії із третіх країн:

«Митні данні вказують на походження з таких країн, як Китай і Туреччина»

Подробиці – у відео:

Читайте також:

Новини

Всі новини
29012024
Гроші
Завдяки бойовим потужностям Paladina, українські артилеристи щодня…
21012024
Гроші
Міг-29 прославився своєю неперевершеною маневреністю…
Дивитись більше