У путіна на одного союзника менше: Молдова позбавлятиме громадянства за участь у війні проти України

Гроші

Жителі Придністров'я не жертвуватимуть усім заради примарного російського світу…

Молдова добре знає, що таке жити поруч із невизнаною республікою, яка раніше була частиною країни. 1992 року вона втратила 12% своїх територій. І в наслідок п'ятимісячної війни, під патронатом росії, з'явилася невизнана ніким Придністровська молдавська республіка.

Незважаючи на всі спроби кремля підігріти молдавський конфлікт, Кишиневу таки вдалося зберегти мир і більш-менш дружні стосунки з Придністров'ям. Проте з початком повномасштабного вторгнення окупантів в Україну російський контингент, розміщений на Придністровській території, став для Кишинева серйозною загрозою. Тому Молдова позбавлятиме громадянства за участь у війні проти України.

«Незаконна присутність російських військовослужбовців у Придністров'ї порушує нашу нейтральність та підвищує ризик безпеки нашої країни. Ми закликаємо до повного та безумовного висновку російських військ – каже Президент Республіки Молдова Майя Санду – Щоб перешкодити участі наших громадян з Придністров'я у війні проти України, ми розглядаємо можливість позбавляти громадянства Республіки Молдова осіб, які мають подвійне громадянство – наше та російської федерації – які будуть воювати на боці росії».

Чому жителі та керівники Придністров'я не стануть на бік агресора і що робитиме росія? Подробиці – у сюжеті:

Читайте також:

Новини

Всі новини
29012024
Гроші
Завдяки бойовим потужностям Paladina, українські артилеристи щодня…
21012024
Гроші
Міг-29 прославився своєю неперевершеною маневреністю…
Дивитись більше