У Києві відкрилась виставка, присвячена видатним борцям за українську Незалежність

Гроші

На цій виставці представлені особисті речі героїв та історичні артефакти…

У Національному музеї історії України у Києві відкрилась виставка, присвячена видатним дисидентам та шістдесятникам, чия боротьба була спрямована на збереження української культури та ідентичності. На цій виставці представлені особисті речі героїв та історичні артефакти, які є науково доведеними свідченнями державності України. Ці українці ризикували своїм життям та близькими, борючись за Україну та утвердження української ідентичності за радянських часів.

Одним із ключових артефактів виставки є копія чернетки акту незалежності України. Цей історичний документ був важливим кроком на шляху до здобуття Україною Незалежності. Також на виставці можна побачити куртку українського поета та шістдесятника Василя Стуса, який став жертвою радянських репресій через свою боротьбу за українську культуру та ідентичність.

Ще одним значущим артефактом є рюкзак Левка Лук'яненко, автора акту проголошення Незалежності України. Лук'яненко провів 27 років в ув'язненні та засланні, але його рішучість та віра в майбутнє України залишалися непохитними. На виставці також представлено сорочка В'ячеслава Чорновіла, ініціатора декларації про Державний суверенітет України, яка була на ньому у момент його загибелі.

«Є надія на те, що ми маємо майбутнє, що ми переможемо, що ми відновимо Україну – сказала сестра В'ячеслава Чорновіла Валентина Максимівна, яка відвідала виставку. – Але для цього треба пам'ятати нашу історію і тих людей, які добували цю Незалежність, тому що Незалежність – це найбільше свято, яке зараз ми маємо».

Подробиці – у сюжеті:

Читай також:

Новини

Всі новини
29012024
Гроші
Завдяки бойовим потужностям Paladina, українські артилеристи щодня…
21012024
Гроші
Міг-29 прославився своєю неперевершеною маневреністю…
Дивитись більше