У Гаазькому суді відреагували на погрози росії через ордер на арешт путіна

Гроші

Нагадаємо, що в рф погрожують «вдарити по європейських судах і будинках прокуратури»…

Нещодавно весь світ дізнався про те, що президент росії владимир путін і уповноважена з прав дитини в рф марія львова-бєлова офіційно стали міжнародними розшукуваними злочинцями і вже виданий ордер на їхній арешт. І якщо у всьому цивілізованому світі цьому не були здивовані, то в росії, м'яко кажучи, через це оскаженіли.

Звичайно ж, усі російські чиновники – і великі і маленькі – стали погрожувати завдати всіх можливих ударів (у тому числі й ядерних) по європейських судах та будівлях прокуратури. На що, звичайно, відреагували в Гаазькому суді.

Президія Асамблеї держав-учасниць Римського статуту заявила про непохитну підтримку міжнародного кримінального суду. На своєму сайті вони закликали всі держави поважати незалежність судів та прокуратури:

«Президія висловлює жаль щодо цих спроб перешкодити міжнародним зусиллям забезпечити відповідальність за дії, які заборонені спільним міжнародним правом. МКС втілює наше колективне зобов'язання боротися із беззаконністю за найтяжчі міжнародні злочини».

Подробиці – у сюжеті:

Читайте також:

Новини

Всі новини
29012024
Гроші
Завдяки бойовим потужностям Paladina, українські артилеристи щодня…
21012024
Гроші
Міг-29 прославився своєю неперевершеною маневреністю…
Дивитись більше