У білорусі затримали 15-річного брата адміна спільноти, яка передає інформацію про пересування техніки рф на території рб

Гроші

Лукашенко не може впоратися з опозиційним рухом і вдається до шантажу через рідних...

У білорусі режим лукашенка не може впоратися з опозиційним рухом і вдається до шантажу через рідних. Так, днями з'явилася інформація, що 15-річного брата адміна «Спільноти залізничників Білорусі» @belzhd_live затримав кгб. Саме цей телеграм-канал з самого початку війни уважно стежить і публікує інформацію про величезну кількість військових ешелонів окупаційних військ у росії, які прибувають до білорусі.

«Ця інформація дуже заважає планам путіна і лукашенка – і це не перебільшення. Ми впевнені, що в тому числі завдяки роботі @belzhd_live вдалося значно уповільнити і розголосити рух військових ешелонів росії перед вторгненням в Україну в лютому 2022 року», - повідомляє відомий сайт білоруського опору motolko.help.   

КДБ затримав 15-річного підлітка, завів на нього сфабриковану кримінальну справу за статтею 208 ч. 2 КК РБ (здирництво) та три доби тримав в ізоляторі тимчасового тримання, не допускаючи до нього ні батьків, ні адвоката.

«Ми не знаємо, що робили з дитиною весь цей час, у п'ятницю її звільнили з-під варти та направили до «Республіканського науково-практичного центру психічного здоров'я» (Новинки)», – повідомляє motolko.help

Влада білорусі, шляхом тиску на близького родича @belzhd_live, вимагає видалити Telegram-канал і припинити діяльність, а саме – передавати інформацію Україні про пересування та кількість російської техніки, що перебуває на територію рб.

Однак це далеко не перший випадок подібного тиску і розправи з інакодумцями. Наприклад, нещодавно також стало відомо про те, що білоруський суд засудив Дар'ю Лосик, дружину білоруського політв'язня Ігоря Лосика, до двох років ув'язнення за те, що вона заступилася за чоловіка, публічно вимагала відпустити його на волю, критикуючи режим лукашенка. Подробиці – у сюжеті:

Читайте також:

Новини

Всі новини
29012024
Гроші
Завдяки бойовим потужностям Paladina, українські артилеристи щодня…
21012024
Гроші
Міг-29 прославився своєю неперевершеною маневреністю…
Дивитись більше