Сміливі пілоти та їхні вірні машини: як працюють українські гелікоптери на передовій?

Гроші

Їхнє завдання – завдавати удару у відповідь по ворогові і прикривати собою піхоту…

На передовій, де щодня йдуть запеклі бої, гелікоптери стають незамінною частиною сил оборони України. Вони виконують безліч місій, допомагаючи відтіснити сили агресора та забезпечуючи підтримку українській піхоті.

Пілоти деяких машин пройшли цивільною авіацією, але стали частиною військ після початку військових дій. Вони піднімаються у повітряний простір із єдиною метою – захистити свою Батьківщину. Їхнє завдання – завдавати удару у відповідь по ворогові і прикривати собою піхоту, яка знаходиться на землі. На борту гелікоптерів встановлюються теплові пастки, які допомагають відвернути ракети ворожого ППО та забезпечують захист.

«Якщо на повітряне судно буде здійснено наведення, наприклад переносного зенітно-ракетного комплексу або звичайного штатного комплексу, ми стріляємо з теплових пасток. Вони створюють хмару і, як наслідок, ракета, потрапляючи туди, просто губиться, що захищає гелікоптер від поразки», - розповів один із українських пілотів.

Після кожного бойового вильоту гелікоптери повертаються до бази, де механіки та команда піклуються про них: заправляють, заряджають ракети та оновлюють запаси теплових пасток. Це дозволяє гелікоптерам готуватися до наступного вильоту в найкоротші терміни.

Подробиці – у сюжеті:

Читай також:

Козаки не тільки били ворогів і захищали рідну землю, а й вміли влаштувати банкет, який міг позмагатися з королівськими прийомами...
Коли ми дивимося на сучасні Збройні Сили України, ми бачимо потужну машину. Але був час, коли все трималося на куртках-камуфляжах, будівельних касках і неймовірній внутрішній силі. 
27122025
Новий рік 2026 за східним календарем — це рік Червоного Вогняного Коня. Для українців цей період залишається часом незламності, тому головними критеріями святкового меню стають швидкість, енергонезалежність та використання локальних продуктів.
Весільний торт Єлизавети ІІ та принца Філіппа став символом розкоші, традицій та майстерності кулінарів…
Сьогодні ми звикли до історій про айтівців, які здають квартиру в столиці та їдуть на Балі «шукати себе». Але наприкінці XIX століття такий вчинок вважався не просто дивним, а справжнім соціальним самогубством.