Смертельна пастка: на фронті окупанти, відступаючи, мінують своїх же побратимів

Гроші

Частково саме тому літній контрнаступ ЗСУ сповільнився…

Окупаційні російські війська встановили наземні міни та міни-пастки на сотнях кілометрів українського фронту. Частково саме тому літній контрнаступ ЗСУ сповільнився. Протипіхотні міни завдали колосальної шкоди в перший місяць контрнаступу.

«Привозили 5-6 поранених і більшість із них виявлялися саперами», - розповів анестезіолог Олександр.

Росіяни, відступаючи, мінують усе навколо і навіть своїх побратимів. Незважаючи на те, що росія з усіх пропагандистських каналів кричить, що «своїх не кидає», сапери постійно знаходять заміновані трупи російських солдатів.

«Вони підкладають під них чимало вибухівок. Навіщо це робиться? Тому що вони знають, що у нас є групи, які вивозять поранених та мертвих із поля бою, у тому числі й росіян. І коли наші хлопці піднімають тіла, то стикаються з тим, що під ними є вибухівка, – розповів сапер бригади ТРВ Володимир. – Був випадок, коли ми зайшли на позицію росіян і там лежало три чи чотири двухсотих. Але нас насторожило, що два з них лежали один на одному, хоча від вибуху тіла мало б розкидати. Виявилось, що під ними була міна».

Сапер – це одна із найнебезпечніших професій на фронті. Як відбувається розмінування українських територій – дивись у сюжеті:

Читайте також:

Новини

Всі новини
29012024
Гроші
Завдяки бойовим потужностям Paladina, українські артилеристи щодня…
21012024
Гроші
Міг-29 прославився своєю неперевершеною маневреністю…
Дивитись більше