«Рф - загроза не тільки для України, а й для Польщі»: поляки вперше за 50 років проводять найбільше переозброєння армії

Гроші

Після побаченого в Україні, поляки створили кілька напрямків розвитку своєї армії…

Польща – західна сусідка України, надійний партнер Києва та потенційна ціль для російських військових амбіцій. Російські пропагандисти неодноразово відкрито говорили про те, що росія не зупинитися на українських кордонах і піде далі. Тому Польща вперше за 50 років провела найбільше переозброєння своєї армії.

«Росія залишиться у найближчій перспективі загрозою не тільки безпеці України, але й безпеці Польщі», - каже польський політичний аналітик Лукаш Адамський.

Польща посилювала свою армію і до широкомасштабної війни росії, але тепер темпи цього розвитку зростають у рази. А після побаченого в Україні, поляки створили кілька напрямків розвитку своєї армії: збільшили бюджет армії до 4% від ВВП, планують витратити $103 млрд на оборонний бюджет до 2035 року (рекордні $22 млрд – у 2023 році), $29 млрд – позабюджетний фонд, а також допомога від США у розмірі $288,6 млн для стримування та захисту від зростання загрози з боку росії. Окрім цього, відбувається й оновлення польської техніки.

«Злочинний напад росії, орієнтований на Україну, і непередбачуваний характер путіна означають, що нам потрібно ще більше прискорити модернізацію обладнання», - сказав Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак.

Подробиці – у сюжеті:

Читайте також:

Новини

Всі новини
29012024
Гроші
Завдяки бойовим потужностям Paladina, українські артилеристи щодня…
21012024
Гроші
Міг-29 прославився своєю неперевершеною маневреністю…
Дивитись більше