Рф проводить приховану мобілізацію у Придністров'ї: зарплата $600 і звання прапорщика без військового досвіду

Гроші

Поповнювати лави російської армії ніхто не хоче, а воювати в Україні – тим паче…

Поповнювати лави російської армії ніхто не хоче, а воювати в Україні – тим більше. Аби вирішити проблему нестачі особового складу, кремль увімкнувся на повну. Там мають намір забороняти звільнятися з армії на законодавчому рівні. Ну, а поки закон пишуть, нових найманців шукають за кордоном, а саме – у Молдові. Про це розповів редактор видання «RISE Moldova» Володимир Тхорик, якому до рук потрапила агітаційна листівка. Він одразу ж зателефонував за вказаним там номером і дізнався все, що обіцяють тим, хто зважиться влаштуватися за контрактом до російської армії.

За легендою, яку розповів Володимир вербувальнику, він не має військового досвіду. Але це анітрохи не збентежило росіянина:

«Я повідомив, що я не маю військового квитка, але готовий його зробити за невеликий хабар у Пітері, де я прописаний. Мені сказали, добре, їдь роби військовий квиток, довідку про несудимість і приїжджай до нас. Без жодного військового досвіду мене були готові взяти на службу і навіть обіцяли дослужитися до прапорщика».

Також Володимиру пообіцяли зарплату 600 доларів, але натякнули, що, можливо, доведеться поїхати на війну в Україну.

«На моє запитання, чи можуть мене відправити воювати в Україну, вербувальник відповів ухильно – він не заперечував, що мене можуть туди відправити», - каже журналіст Володимир Тхорик.

Подробиці – у сюжеті:

Читайте також:

Новини

Всі новини
29012024
Гроші
Завдяки бойовим потужностям Paladina, українські артилеристи щодня…
21012024
Гроші
Міг-29 прославився своєю неперевершеною маневреністю…
Дивитись більше