Ракетні системи ATACMS: чому США ще не дали Україні цю далекобійну зброю?

Гроші

Ці ракети можуть працювати в будь-яких погодних умовах та у будь-який час доби…

ATACMS – ракета класу земля-земля, здатна вражати цілі на відстані 300 км. Вони призначені для ураження точкових цілей противника – від командних пунктів та пускових систем ракет до об'єктів ППО та складів боєприпасів. Крім того, вони можуть працювати в будь-яких погодних умовах та у будь-який час доби. Саме цей вид озброєння найбільше зараз потрібний Україні.

Київ неодноразово звертався з проханням про те, щоб ракети ATACMS передали ЗСУ, проте США, побоюючись неправильної реакції росії, ще не ухвалили остаточного рішення щодо цього питання. Хоча Україна пообіцяла перед кожним запуском ATACMS узгоджувати цілі із Білим домом. Про це написало видання CNN з посиланням на джерело в уряді.

«Те, що CNN передбачає, що українська сторона чітко координуватиме зі США цілі, які вибиратимуться для атаки, я думаю, що це нормальний підхід. Тобто Україні передаються ракети і вони застосовуватимуться виключно у Кримській операції, наприклад, - каже заступник директора Центру дослідження армії, конверсії та роззброєння Михайло Самусь. – США не захочуть, щоб Україна завдавала ударів по московській, білгородській, курсці або воронезькій областях, побоюючись втягування в конфлікт. Хоча я, якщо чесно, цього не розумію – якщо США бояться росію, то навіщо взагалі тоді підтримувати Україну?»

Що на прохання Києва відповідає Америка – дивись у сюжеті:

Читайте також:

Новини

Всі новини
29012024
Гроші
Завдяки бойовим потужностям Paladina, українські артилеристи щодня…
21012024
Гроші
Міг-29 прославився своєю неперевершеною маневреністю…
Дивитись більше