Північна Корея відправить на війну з Україною 100 тисяч солдатів: чи є сенс КНДР залазити у чужу війну?

Гроші

КНДР – найзакритіша країна у світі…

Новина про те, що Північна Корея готова надіслати на допомогу росії у війні з Україною 100 тисяч своїх військових озвучив кремлівський пропагандист Ігор Коротченко. Нібито, йому про це повідомило достовірне джерело з КНДР. Чому експерти вважають це маренням?

Справа в тому, що Кім Чен Ин зробив свою країну найзакритішою у світі. Близько 25 мільйонів людей – заручники режиму, вони існують у повному інформаційному вакуумі. Наприклад, громадяни Північної Кореї свято вірять у те, що їхня збірна свого часу виграла чемпіонат світу з футболу. А відповідно, випустити 100 тисяч своїх рабів із країни, надавши їм тим самим доступ до адекватної інформації, це реальна загроза для диктаторського режиму.

«Я не бачу сенсу Північній Кореї витрачати свої ресурси, влазячи в абсолютно чужу для них війну і настільки ризикувати в той час, коли їм самим потрібно утримувати свої можливості та оборонятися від Південної Кореї», – каже експерт із питань міжнародної політики Ілля Куса.

Також Куса звернув увагу на те, що ця інформація не підтверджена і була сказана «сумнівним військовим експертом» Ігорем Коротченком. Подробиці – у сюжеті:

Читайте також:

Новини

Всі новини
29012024
Гроші
Завдяки бойовим потужностям Paladina, українські артилеристи щодня…
21012024
Гроші
Міг-29 прославився своєю неперевершеною маневреністю…
Дивитись більше